The Smiling Calvinist Killer (A jóságos Nagyasszony és a Lex Megdöglesz)

Jhnnsclvn's blog

Írta: Savonarola

Novák Katalint 2022. május 14.én iktatták be a Kálvin téri református templomban államfői beosztásába. A főszerep itt Balog Zoltánnak, a MRE jelenlegi főpásztorának jutott. Ő EMMI miniszterként főnöke volt, a Hold utcai gyülekezet lelkipásztoraként pedig lelki atyja az ünnepeltnek. A templomban a Magyarországi Református Egyház zsinati elnökeként helyezte el Novákot “Isten szabadító terv”-ében. Hogy miért, az az akkori EMMI-dolgozók előtt jól ismert.

Aztán Pál apostolnak a rómaiakhoz írt levelét idézte az Isten által “kiválasztottakról, az elhívottakról”, akiket igazzá tett és meg is dicsőített. Balog, mint mindig, most is Orbánt tartja az Istennek, hiszen Novákot – bár az ő ajánlására – maga a miniszterelnök választotta ki a pozícióra, és az országgyűlés kétharmada “hívta el”.

Novák Katalin azonban komolyan vette, hogy őt egyenesen a „Jóisten” választotta ki államfőnek. Tekintetét a szegényekre és a hátrányos helyzetűekre fordítja, ígérte, „leülök közéjük a sámlira, meghallgatom és képviselem őket”.

Ennél ordenárébb hazugságot még…

View original post 493 more words

About jhnnsclvn

I am an inborn protestant.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment