From Ceausescu to Ceausescu (Ceausescutól Ceausescuig)

 

Szerző: Elena Nicolae

Az alábbi szöveget hozzászólásként egyik olvasó küldte a “Szent István, Soros György és a Pocakos Szarka” poszthoz. Hogy a hozzászólót védjük a megtorlástól, a szerző nevét fiktívre cseréltük. A teljes igazságtartalmát nem tudjuk ellenőrizni, maga a hozzászóló sem, ugyanis van olyan részlet, amelyről ő is csak hallott. Néhány életrajzi epizódról azonban tudjuk, hogy tény. A narratívában számos olyan mozzanat van, amely az Orbán család múltjából ered, és olyanoktól származik, akik már korábban is kapcsolatban álltak vagy az ifjú Orbán (akkor még Orsós néven futott) Viktorral vagy az apjával, azok karrierjének különböző pontjain és állomásain: Marosvásárhelyen, Líbiában vagy épp a bakócai gyermekotthonban. A Ceausescu család sorsa bizarr keretet ad az Orsós család történetének, amennyiben az ő felemelkedésük is Romániában, Ceasescu idején kezdődött és nincs kizárva, hogy Ceausescu módra érnek egyszer véget… – A Szerkesztőség

Az apuci, azaz Orbán Viktor apja, Orsós Győző Mihály dolgozott az olajmaffiában. A Securitate tagja volt a Koszi Klánnal együtt. Ott a marosvásárhelyi kőbánya alatti putriban laktak. A vén cigány nyilván olyan jól teljesített akkoriban Ceausescu idején (az apa 1940-ben született), hogy hálából KÁDÁR idején kiemelt vörös MSZMP tagkönyvet kapott, ami átlagos párttag-teljesítményre nem járt. Az is nyilvánvaló, hogy a SECUN-n keresztül szálak fűzhették Ceausescuhoz is. A Gánti Kőbánya is ezért lett a tulajdona, a régi marosvásárhelyi kőfejtő emlékére adományozta neki a fiacskája. Orbán apja 2 évet Líbiában töltött, de oda biztos nem a Külkereskedelmi Minisztériumon vagy egyéb komoly helyeken keresztül jutott ki, mert én ott dolgoztam, oda ilyen alakot nem küldtek volna ki. Erről az időszakról más ismerőseim is tudnak, például egy magyar fogorvos, aki szintén akkor élt Líbiában. Akkoriban Líbiában elkerített, elkülönített diplomata negyed volt, tulajdonképpen a védelmünket szolgálta. Hogy hol volt és mit csinált az akkor is még tanulatlan Orsós Győző, azt csak az a cég tudja, aki annak idején kiküldte. (BM vagy az Információs Hivatal?Orbán nagyon nem akarja a titkosszolgálati múlt feltárását, és aligha csak lebukott apósa, Lévai István miatt. Saját apja is súlyosan érintett lehet, sőt, valószínűleg ő maga is, ahogy az egykori barát és katonatárs, Simicska Lajos célzott rá. – A Szerkesztőség) Orsós Győző nyilván nem “olajmérnöki” tudással rendelkezett, vagyis nem szakmai alapon küldték ki, más “érdemei” lehettek. Egyébként pedig az a hír járja, hogy az üzemmérnöki diplomája sincs meg, csak a technikusi. (Ez tény, a Mezőtúri Főiskolán, ahová beiratkozott, nem diplomázott le, ám “kegyeletből”, seggnyalásból vagy Orbán iránti félelemből évtizedekkel később aranydiplomát kapott. Az is tény, hogy főiskolás korában még Orsósnak hívták. – A Szerkesztőség) Azt, hogy az öreg Orsós Marosvásárhelyen nőtt fel, az ottani egykori kőbánya alatt putriban (maga Orbán is elismeri, hogy 16 éves koráig putriban élt, ahol WC sem volt….), a régi Igazságügyi Minisztérium emberi meg is örökítették fotóval. Azt, hogy az Orsós papa az olajmaffiában volt, egy olyan volt külügyi szolgálatot akkoriban Romániában teljesített férfi volt felesége mesélte, akit a saját férje is ki akart csinálni, pedig elvégezte a bukaresti egyetem közgazdasági szakát és három nyelven beszélt. Valószínűleg többeknek is elmondhatta tudását és tapasztalatait Orsósékról, mert az Orbánná átvedlett család később betartott neki: nyugdíjazásakor a Külügyminisztérium nem volt hajlandó igazolni a külszolgálati éveit.

Van az állítólag szegény, adóbevallása szerint mindössze 700 ezer forint megtakarítással rendelkező miniszterelnöknek Erdélyben fatelepe, kastélyai is, orosz és azeri számlákon bújtatott pénze. Az a szomorú, hogy Soros György is támogatta ennek a cigány bunkónak a hatalomra jutását. Van egy felvétel a YouTube-n, amelyen Orbán Viktor mesél ifjúkoráról és erőszakos, brutális apjáról, a verésekről és rúgásokról, amiket apjától elszenvedett (deformált orrán ez a mai napig látszik is). Színészi tehetségét is apjától örökölte, hiszen nemcsak a Szegény Dzsoni és Árnika c. filmben volt Orbán apja (Orsós Győző Mihály) statiszta, hanem a MOZIÜZEMI Vállalatnál – amelyet katonatiszt vezett annak idején – is, ahol a statisztálás mellett gyilkolással volt megbízva.

Senki ne dőljön be, ez a drága jó miniszterelnök nemcsak bűnöző “jelennel”, hanem múlttal is rendelkezik. Nemcsak apja révén, hanem saját jogán is. Kiskorában Bakócán is nevelkedett, az ottani gyermekotthonban (Majláth Kastély), ahol érdekes módon volt egy olyan fiú a kis Orbán mellett, akit azóta is üldöznek és akinek Szily Katalin volt a gyámja. Nos az az akkori véres szájú MSZMP kiképzőhelye volt gyerekeknek, akikből vagy politikust vagy gyilkost képeztek. A másik fiatalemberből, aki Orbánnal együtt volt ott és akit ezért már többször ki akartak nyírni, ez nem mondható el. Ha minden igaz és nem hazudik a fiatalember, akkor ma már az ő feljelentése is Hágában van a Nemzetközi Büntető Bíróságon. Azért is fontos, mert ezt a bandát, mint az elmúlt 28 év népirtóit Kásler Árpád is feljelentette a Hágai Nemzetközi Büntető Bíróságon népirtás és emberiesség elleni váddal. Megnéztem angolul (a deviza alapú csalás miatt érdekelt, de a szinte nem létező munkanélküli segély stb.stb. miatt is) a népirtás fogalmát és a “crime against humanity” bűncselekményét Orbánék valóban kimerítették. Kásler Árpád a Strassbourgi Emberjogi Bírósághoz is fordult, márciusban úgy nyilatkozott, hogy hamarosan megszületik az ítélet. Szerintem utána jön majd HÁGA.

A fenti komment filozófiai továbbgondolása:

Ha Hágában nem lesz kielégítő ítélet, legalább olyan, mint Milosevics vagy Karadzsics ellen, akkor lehet, hogy jön a népítélet: az apa karrierjét Nicolae Ceausescu indította be, fia pedig az alkatilag nagyon hasonló román diktátor sorsára juthat – feleségestül.

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Magyar Református Egyház and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to From Ceausescu to Ceausescu (Ceausescutól Ceausescuig)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s