Hegedűs junior, Peter Balla, Bishop Bölcskei, Bishop Szabó and the bust of Horthy (Lórika, Balla-sógor, Bölcskei, Szabó István és a Horthy-szobor)

Jhnnsclvn's blog

Lórika, Lórikáné és HorthyBölcskei csiééapítOrbán és SzabóHegedűs sógora

A Református Egyház ma a Jobbik és a Fidesz harci terepe. Nem világos ebben a szembenállásban a sikkasztó és besúgó egyházfő, Bölcskei pozíciója. Szavakban a Fidesz, tettekben a Hegedűs-család és a Jobbik mellett kötelezte el magát, mert a valóban Orbán-hívő és valóban fideszes Szabó István püspökkel szemben a Hegedűs-családban lelt szövetségesre. Ezért nem akar igazán fellépni ifj. Hegedűs Lóránt ellen, sőt, a két ellenséget, a Hegedűs-és a Szabó-családot egymás ellen játssza ki. Jakab Attila az egyházon belüli hatalmi harc illetve a politika egyházi kiszolgálása szempontjából elemzi a Szabadság téri Horthy-szobor avatást. – A szerk.

Szerző: Jakab Attila

Ifj. Hegedűs Lóránt, a budapesti Szabadság téri református gyülekezet (Hazatérés Temploma) lelkésze nem kimagasló szellemi teljesítményével, akár csodálatra is igényt tartó szociális-karitatív tevékenységével, hanem rendszeres egyház-politikai botrányaival (például Holokauszt-tagadó könyvbemutató megrendezésével vagy Izrael-ellenességével) híresült el; mondhatni vált hírhedtté. Legújabban Horthy Miklós mellszobrának az (újra)avatásával (vagy áthelyezésével) hívta fel magára a figyelmet…

View original post 869 more words

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s