Potholes and traps on Pál’s way 3. Pál’s transfiguration (Kátyúk és kelepcék a páli úton 3. (Pál)Urunk színeváltozása)

Jhnnsclvn's blog

Pál József párttitkárPál narancsszínben

Szerző: Villa d’Este

Amikor azzal bíztak meg, hogy foglaljam össze a két képen látható úrnak a történetét –vörös nyakkendővel jelzett komcsi időszaktól a narancsszínű nyakkendős fidesznyikségig –, tudtam, hogy lehetetlen feladatra vállalkozom. Hiszen monográfiát kéne írni Pál József dicstelen pályafutásáról. De még a monográfia műfaját sem olyan könnyű meghatározni. Pszichopatológiai leírásra alkalmas Pál küzdelme a neves képzőművész apa nyomasztó szellemével és tehetséges unokatestvére, Pál Ferenc jelenlétével. (Az utóbbi iránti rokonszenvünk egyébként rohamosan csökkent, mikor dékánhelyettesként, sötétlila csokornyakkendőben bezáratta az ELTÉN az OHÁ-sok és HAHÁ-sok közös rendezvényén a termet.)

Pál Józsefre visszatérve már az is felfoghatatlan, hogyan képes az olasz reneszánsszal foglalkozni egy olyan ember, akibe még annyi ízlés se szorult, hogy Dante nevét méltatlanul viselő kompendiumát ne saját hordóhasa és ágyéka elé helyezve mutogassa  (L. az első képet.)

Pál József, a tehetségtelen ifjonc mindenképpen karriert akart csinálni, mégpedig italianisztikában és Szegeden. Ehhez megfelelő mentort választott magának Fried István személyében, akit…

View original post 501 more words

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Potholes and traps on Pál’s way 3. Pál’s transfiguration (Kátyúk és kelepcék a páli úton 3. (Pál)Urunk színeváltozása)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s