The (holy) fool (A Károli (szent) bolondja)

Jhnnsclvn's blog

Bogár László

 

Szerző: Scientia christiana

Bogár László professzorként dolgozik a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kommunikációs Tanszékén. Hogy mit keres egy gazdaságtudományokat nem is oktató bölcskaron egy – a politikai szélkakasok legvisszataszítóbb példányaként közismert – közgazdász? A Károli szívesen ajánlkozik már másodlagos frissességű politikusok kádertemetőjének, mert úgy gondolja, hogy ezek még mindig rendelkeznek használható hálózattal, a kulisszák mögött ki tudnak ezt-azt lobbizni új munkahelyüknek.

Bogár úr életrajza roppant tanulságos: mindig az éppen hivatalban levők roppant szorgalmas házőrzője, csahos kutyája, talpnyalója volt. Életében az MSZMP-től a Jobbikig átívelte az egész politikai horizontot.

1951-ben született Miskolcon, 1978-tól 1989-ig az állampárt, az MSZMP tagja volt. 1988-ban viszont már az MDF alapító “atyái” között látjuk. Ez a pártváltás meghozta neki 1990 és 1994 között az Antall-kormány politikai államtitkári pozícióját (Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériuma). 1990 és 1998 között országgyűlési képviselő volt. Idejében dezertált az MDF-ből a Fideszbe, meg is kapta érte a jutalmát.

Politikai pályafutásának…

View original post 454 more words

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s