The three wishes of the daughter-in-law (A MENY három kívánsága)

The three wishes of the daughter-in-law (A MENY három kívánsága)

Szerző: jhnnsclvn BE október 15, 2012

Kulcsár-Szabó Ernő menye, Hansági Ágnes, aki e blog sok posztját és kommentjét ihlette, 3 hete ünnepelte születésnapját. Akkor kellett volna köszöntenünk, de az események elsodortak bennünket. Mulasztásunkat most pótoljuk. – A szerk.

Szerző: Laudator

A képen látható 1 perces Duna-TV-s felvétel még a MENY dékánhelyettesi korszakában készült, két és fél évvel ezelőtt: http://kereso.nava.hu/document/play/id/925624/seek/28325 Az ünnepelt azóta tovább öregedett és csúnyult. Öregedésével és csúnyulásával arányban nő farkasétvágya a címekre, pozíciókra és a hatalomra, amely már a Károli Gáspár egyetemre kerülésekor is óriási volt. Pedig akkor még MENY se volt, csak menyasszonyjelölt. Éppen akkoriban szakította el Kulcsár-Szabó Ernő fiát, Kulcsár-Szabó Zoltánt korábbi menyasszonyától, Menyhért Annától. Menyasszonyjelöltből MENNYé válva, APÓSa helytartójaként azóta gyakorlatilag lenyúlta a református egyetemet magának és a Kulcsár-Szabó-családnak. A MENY a református egyetemre kerülése óta rugdaltatja ki onnan a kiváló protestáns szakembereket, hogy az ilyen módon kiürített helyeket az após, a férj és saját tanítványaival töltse fel. Kulcsár-Szabó az egész magyar felsőoktatásban lepetézett. De sehol sem olyan sűrű gócokban, mint a Károlin, még az anyaegyetemén, az ELTÉ-n sem. A Károli kulcsárszabó-szempontból a magyar felsőoktatás legfertőzöttebb felsőoktatási intézménye, még Szegedet és Egert is beelőzi. Köszönhető ez a képen látható születésnapos banyának.

Kulcsár-Szabó Hansági Ágnest 44. születésnapjára APÓS mesebeli ajándékkal lepte meg: megígérte a születésnapos MENYnek, hogy három kívánságát teljesíti. Íme a MENY 3 kívánsága:

1. a MENY 45 éves korára anya szeretne lenni;

2. a MENY 45 éves korára professzor szeretne lenni;

3. a MENY 45 éves korára dékán szeretne lenni.

Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes jelenleg még nem anya, még nem professzor és még nem dékán. De mindhárom célján gőzerővel dolgozik.

A legkönnyebben teljesíthető a 2. kívánság, hiszen a MAB egyetemi tanárokat csináló bizottságának éppen Kulcsár-Szabó Ernő, születésnaposunk APÓSa az elnöke. Mondják, hogy ezt a pozíciót valósággal erőszakkal ragadta magához a sok komoly tudós között azért, hogy családtagjaiból és vazallusaiból elnöklése alatt professzorokat gyártson. A MENY 2. kívánsága tehát seperc alatt teljesül.

A 3. projekt is szépen halad. Hansági Jákfavival és Kékesi-Kunnal titokban, de sikeresen fúrja a Károli BtK jelenlegi vezetését: a 3. emeleti “tánciskola” a Sepsi elleni konspiráció új helyszíne. (A korábbiakat, Szabó Erika könyvtárát illetve Füredi László gondnoki szobáját, ahová Szabó András járt konspirálni, már felfedték.) Kulcsár-Szabó Ernő pedig a szakmában terjeszti buzgón, lesajnáló megjegyzések közepette, hogy a Károli dékánja szakmailag nulla, dékánsága csak szükségszerű átmenet a tisztogatások elvégzése céljából, a Kart hamarosan kompetens kezekbe kell adni. Ezek a kezek már nyújtózkodnak a hatalomért. Sepsit hamarosan félreállítják.

Csak az első kívánság tűnik egyelőre reménytelennek. Pedig azon már sokan dolgoznak. Legkevésbé a férj, Kulcsár-Szabó Zoltán, ő a hírek szerint elég lagymatagon teljesíti házastársi kötelességét, ha egyáltalán, mert már jó ideje máshol érdekelt. Mészáros MarciPista nagyon igyekszik meghálálni a Szegeden másodszor is csalással és kulcsárszabói hatalommal kicsikart doktori címet, de még neki se sikerült teherbe ejteni a Sátáni Némbert. APÓS azonban állítólag annyira szívén viseli MENYe 3 kívánságának teljesülését, hogy a hírek szerint már az első projektbe is beszállt. Hiába, az akadémikus úr komoly ember, ha valamit megígért, akkor állni akarja a szavát. Akár még súlyos áldozatok árán is… :)

Tetszett a bejegyzés?

Legyél te az első akinek tetszik!

A bejegyzés létrehozva október 15, 2012 – 12:25 de. and is filed under Károli Egyetem BTK, Károli University of the Reformed Church, Kulcsár-Szabó Ágnes, Kulcsár-Szabó Ernő. Címke: , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Csinálhatsz Hagyj üzenetet, vagy trackback a saját honlapjáról!. Bejegyzés szerkesztése.

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s