PhD all-time high (PhD-világrekord)

PhD all-time high (PhD-világrekord)

Szerző jhnnsclvn @ május 1, 2012

Szerző: Pali bácsi

Plagi bá’ esete elhomályosította Mészáros Márton PhD-csalását, ami méltatlanul kevés figyelmet kap mostanában. Pedig a mi Marci Pistánk tartja alighanem a leggyorsabban megírt PhD világrekordját. Alábbi s.k. aláírt egyik nyilatkozata szerint egy szép napon eldönti, miről akar értekezni, és a másik s.k. aláírt nyilatkozata szerint még ugyanazon a szép napon le is adja a kész értekezést – tokkal-vonóval. 2009. március 9-én Marcinknak eszébe jutott Luther mint téma, és 2009. március 9-én megszületett, bekötődött és beadódott a doktori értekezés. Ezt csináld utánam Schmitt Pál és von und zu Guttenberg!

Mészáros Márton 2009. március 9-i dátummal, tizenhét nappal a 2009. március 26-i PhD-védés előtt saját kezűleg aláírt nyilatkozatában kérte, hogy aznaptól témát és témavezetőt változtathasson. Úgy fogalmazott, hogy a “továbbiakban” Szabó András és Hansági Ágnes vezetésével szeretné írni disszertációját a megváltoztatott témája (Luther és kora) miatt. (Eredeti téma: 20. századi magyar protestáns irodalmi élet, eredeti témavezető: Hima Gabriella.)

A másik nyilatkozatában, amelyet ugyancsak 2009. március 9-i dátummal saját kezűleg írt alá, pedig azt kéri, hogy benyújtott disszertációját védésre bocsáthassa.

Ezek szerint Mészáros Márton egyetlen nap alatt írta a disszertációját: 2009 március 9-én. Aznap kérvényezte az új témát, aznaptól kezdett el konzultálni új témavezetőjével (a régi értesítése nélkül), és még aznap be is nyújtotta. 2009. március 26-án pedig 100%-kal megvédte. Elnök: Eisemann György, opponensek: Bednanics Gábor és Petrőczi Éva (a témavezető, Szabó András felesége), tagok: Bene Sándor, Török Lajos, Simon Attila (Debreceni Egyetem ÁJK).

A kérvényeket az akkori adminisztratív ügyintéző, Demes-Kőfalusi Krisztina nem továbbította sem a Doktori Iskola vezetőjének, sem az Iskola tanácsának, hanem saját hatáskörében (!) engedélyezte. De előtte még egy saját gyártmányú iktatószámot is hamisított az elsőre. Hogy az iktatószám a hivatalosnak látszó kérvényen nem létező, hamis, azt a Zsengellér József, a HTK jelenlegi dékánja által vezetett vizsgálóbizottság jelentése állapította meg:

Hamis iktatószám

Ugyanezen az oldalon az utolsó mondatban az olvasható, hogy a jogsértő cselekmények végrehajtására épp a Kar dékánja, Szabó András utasította a titkárnőt.


A hitelesség bizonyítására álljon itt a Jelentés utolsó (9.) oldala:

Aláírások

Kategória: Balla Péter, Károli University of the Reformed Church, Kulcsár-Szabó Ágnes, Mészáros Márton, Szabó András, Szeged University | Címke:: , , , , , , , , | Szerkesztés | 38 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem, Szegedi Egyetem botránya and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s