Labour law in Finland and in Hungary (Munkajog Finnországban és Magyarországon)

Labour law in Finland and in Hungary (Munkajog Finnországban és Magyarországon)

Szerző jhnnsclvn @ április 20, 2012

Szerző: Hekus

A Károli Gáspár Református Egyetem Cservák Csabáról és Kovács Barnabásról valamint a bukott doktori iskolájáról híres jogi kara munkajogi TDK-t szervez április 20-ra, azaz ma 2 órára a Viola utcába. A program első részében a finnországi tanulmányúton járt hallgatók és oktatók számolnak be északi rokonaink munkajogi gyakorlatáról. A szakmai beszámolót élménybeszámoló követi:

Munkajogi
TDK


Finnország, hideg, Erasmus Intensive Program –

avagy élménybeszámoló egy kéthetes külföldi
egyetemi kurzusról


április 20. péntek 1400, 101-es terem

A Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék Kutatóműhelyének tagjai meghívnak minden kedves Érdeklődőt, akik kíváncsiak arra, hogy milyen volt az a kéthetes kurzus, amelyen a Kutatóműhely öt hallgatója és két oktatója vett részt márciusban Finnországban, Ouluban! Az előadás keretében minden hallgató röviden beszámol a kint folytatott szakmai munkájáról bemutatva azt a témát, amellyel foglalkozott. Ezt követően következik egy élménybeszámoló fényképekkel tarkítva, melynek keretében az előadók válaszolnak a közönség kérdéseire.

Várunk mindenkit szeretettel:

Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék Kutatóműhelye

http://www.kre.hu/ajk/

 

Eddig tart a hivatalos műsor. A program íratlan 2. részének díszelőadója a malacrózsaszínű narancssárganyakkendős Röfi (http://www.drnagygaborlaszlo.hu/index.php?menu=2&nyelv=hu ) és a másfélmázsát nyomó Dagi (á lá Bulle aus Tölz: http://www.feketelista.hu/kereses-egy-konkret-cegre/cegazonositas/842432-wistmanwood+company+kft/ ). A finn munkajogi tapasztalatok megosztása után ők megosztják a magyar vendégekkel és finn kollégáikkal a saját unorthodox munkajogi gyakorlatukat, melyet Balla Péterrel és Kovács Barnabással közösen fejlesztettek ki a Károlin, és amely merőben eltér a finnek fantáziátlan jogkövető praxisától.

Dagi módszerének lényege a felmondás ravasz kieszközlése a makacskodó munkavállaló csapdába csalásával, aki semmilyen fenyegetésre és zsarolásra sem írja alá a közös megegyezést. A III/III-as ügyosztályról szélnek eresztett Dagi, azaz Kardos Zsolt (akinek főnöke a Nyírfa-ügyben elhíresült III/I-es ügynök, Földi László), csillagászati árért vállalkozik rá, hogy technikai eszközökkel hamis felmondási okot gyárt, amelyek a megszólalásig hasonlítanak egy igazira. A technikán kívül szüksége van két női asszisztensre, akiket a cégnél csak “Dagi angyalai”-nak neveznek, akik golyóstollba vagy dekoltázsba rejtett felvevőkészülékeket csempésznek be az elbocsátandó munkavállaló lakásába, amivel titokban filmet forgatnak. Mikor megvan a nyersanyag, Dagi odaadja a technikusoknak, akik szétválasztják a képet és a hangot, megvágják és a felismerhetetlenségig összekeverik ezeket. Kb. olyan videók állnak össze belőle, mint amikor marconaképű arab terroristák a nagy Knesszet másnapi felrobbantását főzik ki, de az alákevert hangban épp a szabolcsi paradicsomos töltöttkáposzta receptjén vitatkoznak.

Az így előállított preparátumot Dagi átadja Röfinek, aki beviszi azokat a bíróságra, és tranzakcióanalízisen pallérozott ékesszólásával előadja, hogy amit ezeken a DVD-ken látni és hallani fogunk, az a színtiszta igazság, és ő igazán nem tehet róla, hogy ehhez az út színmocskon át vezet.

Kíváncsian várjuk, mit szólnak ehhez az új magyar jogi patenthoz a külföldi vendégek! Lehet hogy Röfi és Sertés forradalmasítja az uniós munkajogot? Radikálisabban mint az új magyar Munka Törvénykönyve?

Kategória: Balla Péter, Károli Egyetem ÁJK, Károli University of the Reformed Church | Címke:: , , , , , , | Szerkesztés | 58 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s