Movie premiere cancelled (Elmarad a Királyfürdő utcai filmbemutató)

Most kaptuk a hírt, hogy a Balla Péter megbízásából a Wistmanwood Kft által Hima professzor asszony lakásában – annak tudta és beleegyezése nélkül – titokban forgatott több órás film premierje elmarad – állítólag a bíró hirtelen és súlyos megbetegedése miatt.

Nem tudjuk véka alá rejteni csalódásunkat, mert már nagyon vártuk ezt az ősbemutatót. Mind a magyar filmgyártás, mind a magyar felsőoktatás történetében egyedülálló produkcióról van szó. Nem tudunk róla, hogy Magyarországon valaha is előfordult volna, hogy egy rektor a beosztott dolgozóját, aki ráadásul professzor, ne csak a munkahelyén sasoltassa és hallgattassa le, hanem magándetektívekből álló, becsületes látogatóknak álcázott forgatócsoportot küldjön a lakására, táskába, dekoltázsba stb. ill. a lakás zugaiba elrejtett felvevőkészülékekkel. Ez nem judeobolsevista bulvárkacsa, hanem tény, Balla Péter maga írta le a dr. Takácsnak kiállított nyilatkozatában:

Balla és a Wistmanwood közös akciója

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2012/04/03/justification-for-dr-takacs-balla-peter-onfeljelentese/

A Balla Péter és a Wistmanwood Kft közötti filmforgatási szerződés hátteréről a következők szivárogtak ki:

Balla Péter egyszerű home/reality show készítését tervezte Hima Gabriella professzor asszony lakásán anélkül, hogy erről az érintettnek szólt volna. Amolyan meglepi Való Világot. Egy darabig nem talált rá vállalkozót, de aztán rátalált a Wistmanwood Kft-ra. (Hogy mért pont erre a volt III/III-asokból verbuválódott cégre, arról lehet elmélkedni.) Azok némi habozás és némi jogi tájékozódás után (amit, mint utóbb kiderült, nem dr. Takácsnál végeztek, hanem állandó tanácsadójuknál, dr. Papp Gézánál, a Magyar Ügyvédi Kamara titkáránál) arra a következtetésre jutottak, hogy megéri bevállalni a titkos megbízást: megússzák egy ejnye-bejnyével, más jogkövetkezménye nem lesz.

Az elkészült filmet eddig csak zárt közösségben vetítették. Az április 12-i Királyfürdő utca 4-be meghirdetett ősbemutató lett volna az első kilépés a nagyobb nyilvánosság elé.

A közel 8 órás film lázba hozta eddigi nézőit. Különösen az amatőr színészek teljesítményét dícsérik. Hima Gabriella és családja állítólag Oscar-díjas alakítást nyújtott benne. Teljesítményük órákon át egyenletes, magas színvonalú. Balla Péter igen elégedett a filmmel. Azt mondja, azért nem szóltak a professzor asszonynak és családjának, hogy spontánabbul tudjanak benne játszani. Ha szóltak volna, közel se lenne a film ennyire természetes, életszerű. A forgatás eltitkolása tehát kifejezetten a professzor asszony érdekében történt. Hogy ne feszélyezze őt a kamera.

A mozikban való forgalmazást egyelőre professzor asszony makacs tiltakozása hiúsítja meg. Mikor ugyanis utólag megtudta, hogy ő egy titokban készült film főszereplője, és a film helyszíne az ő saját lakása, rendőrségi feljelentést tett, és személyiségi jogi pert is készül indítani. Így a film nyilvános megtekintésére egyelőre csak a Munkaügyi Bíróság Királyfürdő utcai épületében nyílik lehetőség. Az új időpontról a blogon tájékoztatást adunk. – A szerk.

Kategória: Balla Péter, Károli University of the Reformed Church | Címke:: , , , , | Szerkesztés | 18 Hozzászólások »

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem, Magyar Református Egyház and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s