New year greetings 2012 (Újévi köszöntő 2012)

New Year greetings 2012 (Újévi köszöntő 2012)

Szerző jhnnsclvn @ január 1, 2012

Szerző: Kirúgottak klubja

Voltál te már olyan helyzetben, hogy úgy rúgtak ki, hogy meg sem tudtad, miért? Csak mindenki összenézett a hátad mögött, vagy elfordította a fejét, vagy átment a túloldalra, esetleg köpött egyet? Ha szerencséd volt, csak melléd… Ennek a klubnak a tagjai ezt megtapasztalták. Mára már tudják, ki(k)nek köszönhetik. Ez tipikusan Szabó András és Kulcsár-Szabó-Hansági Ágnes módszere: “Azt mondják erről az emberről” – kezdik a mondókát… A következő már úgy adja tovább, mint tényt: a forrás feledésbe merül. Ezek ketten már jó másfél évtizede űzik intrikájukat, mindig a szakmailag náluk sokkal jobb riválisok ellen. A kampány eddig még mindig ugyanúgy végződött: az intrikusok maradtak, a megrágalmazottak pedig megszégyenülve elkullogtak.

Semmit sem tehetsz ez ellen. Mert mi van, ha bepereled őket és megnyered a pert? Kapsz 3 havi fizut, és a hátralevő 20 évedet munkanélküliként vagy taposómalomban töltöd, taccsra téve a szakmában. Mert a nyertes per ellenére sem kerülsz vissza a munkahelyedre, másikat meg egyrészt a brutális megrágalmazásod miatt nem kapsz, aminek mellesleg a tartalmát sem ismered pontosan, másrészt azért, mert utánad nyúlnak.

Olvastunk ezen a blogon hozzászólást egy olyan tizenegynéhány éve kirúgott oktatóról, aki egy vidéki egyetemen, a szigorlati bizottság meghívott tagjaként tudta meg, hogy kirúgása után Szabó Andrásék körlevelet küldtek minden egyetemre, hogy az illető kollégát ne alkalmazzák. A kirúgás oka máig nem derült ki. Kellett a hely egy csókosnak…

De vannak frissebb esetek is. A Rektori Hivatalból 2009 novemberében másodszor is kirúgott egyetemi főtitkár, régi, tisztességes református családból, hasonló tapasztalatokat szerzett, amikor kirúgása után munkát akart találni – hiába. Pedig csak a BTK-n elsikkasztott milliókat fedezte fel, és annak akart nyomára bukkanni – még Szabó dékánsága és teljhatalma idején. (Mert a rektori teendőkkel ideiglenesen megbízott, retardált Balla akkor is csak báb volt – akkor Szabó Andrásé, most másoké.)

Mindenki élénken emlékszik az egy hónappal későbbi szenzációt keltő kirúgásra: az ÁJK sikeres, közkedvelt dékánját penderítették ki egyik napról a másikra, mert meg merte kérdezni a saját kara dékánjaként, hogy mi lesz azzal a negyedmilliárdos tiszta bevétellel, amit az ő vezetése alatt álló kar termel. A kirúgás utóélete még figyelemre méltóbb. Egy másik oktatási intézmény fenntartója rektori állást írt ki a számára, amit annak rendje módja szerint, a fenntartóval való előzetes megállapodás értelmében – egyedüli pályázóként – megpályázott. Nyaralása alatt tudta meg egy ismerőse e-mailjéből, hogy a pályázatot az intézmény se szó, se beszéd visszavonta. Megköszönték a pályázatát, visszaküldték az anyagát, és többé nem álltak vele szóba. Nagy nehezen talált egy másik oktatási intézményt, ahol ugyan nem rektornak, csak rektorhelyettesnek, de kinevezték. Néhány hónap múlva onnan is kirúgatta a Károli. Ennek az új intézménynek az egyik alapítója és vezetője történetesen a Károli egyik álláshalmozó és már nyugdíjkorú oktatója. Az ex-dékán új munkáltatóját tehát a Károli egyszerűen megzsarolta: vagy kirúgatja az ÁJK volt dékánját, vagy nyugdíjazzák őt. Az illető nem magát, hanem a volt kollégáját áldozta fel, akiből végül banki alkalmazott lett…

Sorolhatnánk a példákat. Az IDI volt hallgatóiét, akik ha nem megfelelő oktató mellett kötelezték el magukat, és ezen változtatni sem voltak hajlandók, felkérésre vagy körlevélben közölt ultimátumra sem, azoknak az átvételét másik doktori iskolába akadályozták és akadályozzák a mai napig. Volt olyan doktorandusz, akit Balla Péter egyik lelkészbarátja – a blogon jól ismert figura, de nevét kegyeletből nem említjük, mert időközben elhunyt – az állásából kirúgatott és a fél országon át üldözött. Az üldözésbe nemcsak Ballát vonta be, hanem még saját családjának tagjait is. De halottakról vagy jót, vagy semmit…

Ezek csak a legfeltűnőbb kirúgások, hiszen Balla Péter egymaga vagy száz főt likvidált. Elég megnézni a belső hírlevelekben szereplő listákat… Saját környezetét sem kímélte. Volt olyan titkárnői állás a Rektori Hivatalban, ahonnan 4 főt bocsátott el egymás után. És akkor még nem szóltunk az ÁJK következő dékánjáról, az ÁJK oktatóiról és adminisztrátorairól, a BTK-n végrehajtott vérengzésekről. A HTK-ról sem az repült, aki rászolgált volna (a csaló Pethő maradt), hanem egy ártatlan. Balla a keresztyéni szeretet nevében üldözte a becsületeseket és pártolta a bűnösöket, és ezt teszi a mai napig. Az Ószövetség Jehovája nem lehetett bosszúállóbb, mint a Református Egyetem Újszövetség-professzora, a jézusi szeretetet és megbocsátást hazudó, de a mózesi bosszú törvényét követő Balla Péter.

A BTK-s példákat most hagyjuk, bár azok valóságos krimibe illenek, de még folyamatban vannak. Később majd erről is tudósítunk – bizonyítékokkal.

Mivel a károlis vezetők a kommunikáció elől hermetikusan elzárkóztak, semmi más lehetőséget nem hagytak számunkra, mint az internet nyilvánosságát. Ne jöjjenek azzal, hogy mi hazudunk, vagy rágalmazunk, hiszen csakis a saját becsületünket védjük! Jogunk van hozzá, mert mi vagyunk az áldozatok, a mi személyiségi jogaink sérültek – vétlenül – , és ezt kell helyreállítanunk; nemcsak a magunkét, hanem halálba üldözött kollégáinkét is.

Hazudik, aki azt állítja hogy a mi célunk a rágalmazás. NEM! A mi célunk a rágalmazók leleplezése. Mi lenne, ha még rágalmaznánk is őket? Mi szükség volna rá? Bőven elég, ha bemutatjuk a tényeket: azt, hogy ők mit tettek ellenünk és mit nem tettek értünk. A tények puszta feltárásától érzik ők úgy magukat, mint a hóhér, amikor akasztják őket. Amit mi teszünk ezen a blogon, az nem támadás, hanem VÉDEKEZÉS, ami nincs arányban azzal a (karakter)gyilkossággal, amit ezek az intrikusok ellenünk elkövettek.

A felháborodásunk nemcsak jogos, de voltaképp nem elég nagy a bennünket ért sérelemhez képest. Legyünk még finomkodóak is az alattomos (karakter)gyilkosokkal? Mért nem azt kívánják tőlünk, hogy álljunk önként a pellengérre a mások által elkövetett bűnökért? Ezért csak azt ígérhetjük, hogy az elkövetők és cinkosaik továbbra is a pellengéren maradnak, és addig égnek a nyilvánosság előtt, míg a tetteik következményeit viselni fogják – önként vegy kényszerűen.

Újévi jókívánságaink az ő számukra, hogy forduljanak magukba, gyakoroljanak bűnbánatot magukkal és jóvátételt áldozataikkal szemben. A mi számunkra pedig az, hogy ezt meg is érjük. Ne járjunk úgy, mint halálba üldözött társaink: Szilágyi, Györke, Szigeti, Király, Bolyki. A blog olvasóinak pedig egyszerűen boldog újévet kívánunk, és arra kérjük őket, az újévben is maradjanak velünk – nyilvánosságként, pártatlan harmadik “fél”-ként. Ugyanis épp a semleges megfigyelő az, aki az elmérgesedett konfliktust puszta jelenlétével fel tudja oldani.

Szerkesztőségi megjegyzés: A személyeskedést, testi, szexuális és egyéb célzásokat kérésre töröljük, amint ezt már többször felajánlottuk az olvasóknak és érintetteknek, ha megírják nekünk, hol találjuk ezeket. A tevékenységre vonatkozó kritikát nem: azért pereljenek be bennünket a magukat sértve érzők, és bizonyítsák be, hogy rágalom. (Vajon miért nem pereli az egyetem a 168 órát és a HVG-t? Csak nem azért, mert az igazat írták róluk?) Továbbá nyomatékosan megismételjük, hogy a szerkesztőség a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

 

BUÉK!

Kategória: Balla Péter, Károli University of the Reformed Church, Kulcsár-Szabó Ágnes, Szabó András | Címke:: , , , | Szerkesztés | 35 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s