Cservak’s premiere in the Sándor Palace (Cservák Csaba premierje a Sándor Palotában)

Cservak’s premiere in the Sándor Palace (Cservák Csaba premierje a Sándor Palotában)

Szerző anonymanalyst @ szeptember 27, 2011

Szerző: Cicero

Megéri-e a pénzét Cservák Csaba?

Meg kell hogy érje, mert idén februárban a másodállású Balla Zoltánt azért rúgták ki a Károli jogi karáról, hogy Cservák Csabát alkalmazzák helyette, aki amúgy főállásban a Köztársasági Elnöki Hivatal Jogi Osztályának vezetője, másodállásban 2002-től a PPKE oktatója, harmadállásban 2007-től önálló ügyvédi irodája van, negyedállásban 2008-tól a SZTE adjunktusa és 2011-től ötödállásban a Károli docense – Schmitt Pál jobbkezeként:

http://www.juris.u-szeged.hu/karunkrol/tanszek-munkatarsai/dr-cservak-csaba

www.kre.hu/ajk/index…/365-cservak-csaba-cv-es-publikacios-jegyzekwww.kre.hu/ajk/index…/365-cservak-csaba-cv-es-publikacios-jegyzek

Hogy mennyire éri meg Cservák Csaba a Károlinak a pénzét, azt hamarosan élesben lesz alkalma bizonyítani, mert az augusztus végi közös műsor a Sándor Palotában a Balla-családdal csak szolíd főpróba volt. Cserváknak akkor sikerült aláíratnia Schmitt Pállal ötödállású főnöke, a deklaráltan bábrektor Balla Péter kinevezését, amit közös családi fotóval azon nyomban megörökítettek. Ez volt az egyszerűbb feladat, mert mint adomák, viccek és megtörtént esetek bizonyítják, Schmitt Pál normál-üzemmódban notórius aláíró (a takarítónő kezéből a WC-ablakból a lichthofon keresztül kirepült, majd az elnöki ablakon berepült és Schmitt Pál íróasztalán landolt sz…os papír reflexszerű aláírásának közismert adomája szimbolizálja ezt az üzemmódot).

Most azonban jóval nehezebb feladat vár Cservák Csabára. Át kellene állítania asztalborító üzemmódba Schmitt Pált. Konkrétan: meg kellene vétóztatnia vele a fix devizaárfolyamon való végtörlesztés Parlament által elfogadott törvényét, mert így kívánja Kovács Levente, következésképp Kovács Barnabás, következésképp Bölcskei Gusztáv és következésképp ötödállású főnöke, Balla Péter érdeke. Ha Schmitt Pál ezt a törvényjavaslatot nem vétózná meg, Kovács Levente – mint a médiában ígérte – beperelné Orbán Viktort. Most kiderül, melyik főnökét szolgálja odaadóbban Cservák Csaba: a főállásút vagy az ötödállásút? Schmittet vagy Ballát?

Fogas kérdés, mert Cservák Csaba „nem olyan lovat akart magának”, mint Schmitt Pál. Az mtv-nek egy évvel ezelőtt adott interjújában el is mondja, hogy a köztársasági elnök általa elképzelt autonóm, önálló döntésre képes szerepkörét nem Schmitt Pál testesíti meg, hanem egy jogállami államfő:

http://videotar.mtv.hu/Cimkek/c/s/cservak_csaba.aspx

Cservák az interjúban teketória nélkül kijelenti, hogy Schmitt Pál NEM jogállami államfő. Miért, milyen egy jogállami államfő Cservák szerint? Olyan, aki nemcsak rendelkezik egy végleges törvényjavaslatot elutasító vétójoggal, hanem gyakorolja is azt. Jelen esetben tehát át kellene húznia a Kovács Levente bankárt anyagilag tönkretevő végtörlesztéses törvényjavaslatot. Magyarán: meg kellene mentenie Bölcskeinek és a Károlinak az aranytojást tojó tyúkot a levágástól.

Egy ország figyeli lélegzetvisszafojtva, hogy Cservák Csaba hozzá tudja-e igazítani Schmitt Pált az általa elképzelt és a fenti interjúban részletesen kifejtett köztársasági elnöki funkcióhoz. Tud-e belőle „jogállami államfőt” faragni?

Avagy nagy szólamai ellenére megmarad álláshalmozó köztisztviselőnek, bábfigurák (bábelnök, bábrektor) fizetett bábjának?

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem, Szegedi Egyetem botránya and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s