Szigeti’s legacy (Szigeti öröksége)

Szigeti’s legacy (Szigeti öröksége)

Szerző anonymanalyst @ szeptember 16, 2011

A Károli BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának honlapján lévő “Önértékelés”-ből teljességgel hiányzik Szigeti Lajos Sándor neve: http://kreirtudphd.weboldala.net/downloads/13_sz_fuggelek.pdf  . (Hima Gabrielláé is csak azért van megemlítve, hogy megírhassák róla: leváltották.)

Kik teremtették meg a Károlin az Irodalomtudományi Doktori Iskolát? Megtudhatjuk az alábbi dokumentációból, amit Lala barátja szkennelt be nekünk Szigeti professzor hagyatékából.

Az anyagból látható, hogy a programot valójában ketten írták, nagyjából egyenlő terjedelemben: Hima Gabriella és Szigeti Lajos Sándor. Fabiny Tibor ezt két tartalmas bekezdéssel egészítette ki. Az “Önértékelésben” felmagasztalt Szabó András 6 halhatatlan sorral járult hozzá a “közös” munkához – érdemes elolvasni, mire képes ez a “nagydoktor”! -, amelyből Szenci Molnár Albert neve mindjárt egy fél sort foglal el. A más doktori iskolákból áthozott teljesítmények sem vonatkoznak őrá: Szigeti Lajos Sándor a szegedi doktori iskolában, Hima Gabriella pedig a debreceniben tevékenykedett korábban. Szabó András azelőtt sem és azóta sem kellett senkinek, nem is beszélve a feleségéről.

Az akkreditációs pályázat és a hivatalos károlis “Önértékelés” összevetése új oldalról világítja meg a Szigeti Lajos Sándorral szembeni méltánytalanságot: Szabó András ingyen sem engedte őt tanítani abban a programban, amelyet közel 50%-ban ő alkotott meg. Hermann Zoltán már korábban megtiltotta a doktoranduszoknak, hogy felvegyék a hivatalosan meghirdetett óráit, de mivel azok a tilalommal dacolva mégis fölvették, Kulcsár Szabó Hansági Ágnes rendőrökkel akarta őt elhurcoltatni az egyetem épületéből: http://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/08/22/suicide-note-szigeti-lajos-bucsulevele/ . – A szerk.

Kategória: Károli Egyetem BTK, Károli University of the Reformed Church, Kulcsár-Szabó Ágnes, Szabó András | Címke:: , , , , | Szerkesztés | 13 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s