The retarded rector (A retardált rektor)

The retarded rector (A retardált rektor)

Szerző anonymanalyst @ szeptember 3, 2011

Szerző: Pszichiáter

Petike bekakált

Balla Péter szellemi visszamaradottságát saját honlapja reklámfotói szemléltetik a legjobban. Pl ez, amit személyes honlapja címlapjára is kitett, mint legfrissebb képét: http://www.peterballa.eoldal.hu/fenykepek/inaugurated-in-the-office-of-the-rector/hajdusamson—2011.-julius-3./ Szó szerint persze nem ez a legfrissebb, hiszen a Sándor Palotában készültek frissebbek, de ezt a 8 héttel későbbi eseményt visszamenőleg beépíti ennek a képnek az elérési útvonalába, mintha az lett volna korábban: ”inaugurated in the office of the rector”.

Nehogy azt higgyük, hogy a bamba külső csak látszat, amely mögött esetleg értelem pislákol! Hogy a külső és belső tökéletes összhangban áll egymással, azt bizonyítja – többek között – a korábban már feltett EHÖK-ös levél is:

Ennek tartalmát, pontosabban a tartalom értelmetlenségét és hiteltelenségét (a 2 hónappal korábban már felfedezett, már közismert csalás és sikkasztás után egy nyilatkozat arról, hogy azt félévvel korábban még nem vették észre, igaz, nem is vehették, mert a rendszer a szabályzat hiányosságai miatt áttekinthetetlen volt) már említettük: http://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/08/28/ballas-alibi-statement-balla-peter-alibi-igazolasa-a-hok-nek/. Most inkább a stílusra szeretnénk felhívni a figyelmet.

A megszólítás után következik egy mondat két első személyű igével: “tájékoztatom”, “tesszük közzé”. Az első egyes számban, a második – egy jövőbeli kollektív cselekvésre utalván – többes számban. Ez eddig rendben van.

Ezt követi a “Közlemény” felirat, majd a közlemény szövege. Ez három személytelen kijelentő mondatot tartalmaz a lefolytatott vizsgálatról és annak semmitmondó, sőt, ellentmondásos megállapításairól.

De az érdekes csak ezután következik, mégpedig a 4. mondat. Ebben Balla elfeledkezik arról, hogy ő Balla, és ő az, aki a közleményt írja. Az addig első személyben nyilatkozó Balla hirtelen elkezd harmadik személyben beszélni magáról: “A rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes felkérte az EHÖK-öt, hogy kezdje meg a szükséges intézkedések megtételét…”

 Ki beszél Balla Péter nevében? Ki írja Balla Péter leveleit? Elég nyilvánvalónak látszik, hogy nem ő.

Normális, felnőtt ember nem beszél harmadik személyben magáról, különösen, ha már elkezdte első személyben a mondandóját, és első személyben is fejezi be, hiszen Balla Péterként, azaz a saját nevében kétszer is aláírja, egyszer a közleményt, majd az azt keretbe foglaló levelet is. Ez a minden oktatónak belső hírlevélként és minden hallgatónak a neptunon keresztül kiküldött közlemény kézzel fogható bizonyíték arra, hogy Balla Péter még egy levelet se ír önállóan, nemhogy döntene önállóan.

De lehet, hogy mégis Balla Péter írta a közleményt? Ha igen, az súlyos szimptómát jelez. Azt, hogy Balla Péter megrekedt a 3 éves óvodás szintjén, akinek még nincs stabil én-tudata, és időnként még visszaesik a 3. személyű elbeszélésbe:

“Petike ma bement a hivatalba dolgozni. Petike délben megette a spenótját. Petike bekakált.” (A fenti fotón épp ez utóbbi mozzanat lett megörökítve.)

Kategória: Balla Péter, Károli University of the Reformed Church | Címke:: , | Szerkesztés | 21 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s