The rat and the law (A patkány és a törvény)

The rat and the law (A patkány és a törvény)

Szerző karoligaspar @ szeptember 1, 2011

Szerző: Pszichiáter

A kérdés, amit “A patkány napja” fotóit nézegetve mindnyájan felteszünk magunknak: Hogy passzol egy ilyen, mindenféle vezetésre genetikailag alkalmatlan figura az új felsőoktatási törvényben koncipiált erős és szuverén rektori szerephez?

A rektor mindenkor a felsőoktatási intézmények egyszemélyes vezetője, felelőse, döntéshozója. Az új felsőoktatási törvény azonban erre még külön ráerősít: az önállóságot, határozottságot, szuverenitást abszolút prioritássá teszi a kinevezendő rektor személyiségjegyei között. A felelős miniszter és a köztársasági elnök a kézfogással egész bizalmát az új rektorba, mint ennek a szuverenitásnak a megtestesítőjébe helyezi:

 

A felsőoktatási törvény legújabb koncepciója az eddigieknél szigorúbb kritériumokat szab az intézmények alapítására és működtetésére…

A dokumentumban leszögezik: a rektor a felsőoktatási intézmény egyszemélyes vezetője, “az állam által kinevezett magas szintű vezető, akinek kinevezéséhez az oktatásért felelős miniszter egyetértése szükséges”. A felsőoktatási intézmények gazdasági igazgatóit, főigazgatóit a rektor és a nemzeti erőforrás miniszter véleményének kikérését követően a nemzeti fejlesztési miniszter, a kincstári felügyelőt a nemzetgazdasági miniszter nevezi ki.

Az állam az eddig nem megfelelően működő ellenőrzések rendszeressé tételével is gyakorolja a tulajdonosi jogait…

A közoktatási, mind a felsőoktatási törvény koncepciójáról elmondható, hogy a rendszer megújításakor a minőség javítását, a versenyképes tudás megszerzésének biztosítását, a nemzet felemelkedését szolgálja.

Forrás: http://index.hu/belfold/2011/08/03/nincs_dontes_az_uj_felsooktatasi_torvenyrol/

Hogy illeszkedik ehhez a koncepcióhoz az a Balla, akinek önálló véleménye még soha semmiről nem volt, mindig annak a véleményével azonosul, akivel utoljára beszél, és aki – nevével ellentétben – nem a kősziklát testesíti meg, hanem valami puha, nyálkás szivacsot, amely mindent magába szív, lévén képtelen szelektálni, fontossági sorrendet felállítani?

Hogy mennyire önállótlan gondolkodó, azt épp Phd-értekezése bizonyítja, amelyben egyetértőleg szajkózza a 100-200 évvel ezelőtti, egymásnak is ellentmondó véleményeket, észre se véve, hogy ellentmondanak egymásnak. De pl. az is, hogy egy közönséges levelet is képtelen megírni, mások leveleznek a nevében. Ő csak a „Balla Péter”-t biggyeszti alájuk kisiskolás kézírásával.

Az egyetemi szabályzat foglalkoztatási követelményrendszerének 2011. június 16-i átírása is azt bizonyítja, hogy a Szenátusban sem tartja őt senki alkalmasnak vezetői feladatra. Az 51.§ megfosztja őt a legfontosabb rektori funkcióktól, pl. a munkáltatói jogoktól: http://www.kre.hu/portal/index.php/a-hivatal/szabalyzatok.html .

Ennek a szellemileg retardált, erkölcsileg jellemtelen és gátlástalan figurának a rektorrá választása teljesen ellentétes az új felsőoktatási törvénnyel. Balla nemcsak Istent és saját magát csapja be a rektorsággal, hanem a magyar államot is. A jogalkotó szándékával ellentétes, hogy stróman töltse be ezt a fontos bizalmi funkciót, hogy a ráruházott feladatokat és hatalmat egyszerűenn továbbadja olyannak, aki azt a magyar állam képviselőjétől sohasem kapta volna meg. A törvénynek ez a tudatos kijátszása Balla Péter részéről csalás. Hiszen eleve tudja, hogy a rábízott feladatokat nem ő fogja végrehajtani, beleszólása sem lesz ezekbe.

Avagy el tudjuk képzelni, hogy ez a szerencsétlen, ide-oda hajló, ingatag értelmi fogyatékos egyszerre szolgálja Isten dicsőségét és a nemzet felemelkedését? Hallom erre a röhögőkórust mint a nemzet válaszát. Isten pedig már eddig is kifejezően kinyilvánította Balla rektorságáról lesújtó véleményét (bedöntött doktori iskolák, protekcióval is csak rezgő léces akkreditáció, az egyetem ellen folyó büntetőügyek sora, az egyetem mint a média állandó botrányhőse) – csak Bölcskei nem akarja tudomásul venni.

 

Kategória: Balla Péter, Károli University of the Reformed Church | Címke:: , , , | Szerkesztés | 34 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s