The Day of the Rat (A patkány napja)

The Day of the Rat (A patkány napja)

Szerző pontolyan @ augusztus 30, 2011

Ma Balla Pétert kinevezték a Károli Egyetem bábrektorának. A Szenátus még májusban megfosztotta a leendő rektort minden érdemleges rektori funkciójától, majd ezután írták ki a rektori pályázatot a kiszemelt bábnak – neki. Dehogyis akar Balla Péter rektor lenni. És ha akarna, se tudna. Ő bőven beéri azzal, hogy rektornak hívják, és kapja a rektori pótlékot.

A Patkány napját a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapja 3 képben foglalta össze. Ezeket a képeket most néhány órára közreadjuk, aztán eltávolítjuk, nehogy dr. Takács megint feljelentsen minket:

Bábjáték
Hamis okirat
A Patkány napja

Képmagyarázat

Az első kép címe: Bábjáték. Vagyis, amikor két Báb találkozik és eljátszik egymással. No comment.

A második kép címe: Hamis okirat. Az a helyzet, hogy az oklevél kiállítását elcseszték. Balla Péter neve hivatalosan nem Dr., hanem csak simán: Balla Péter. Tessék csak megnézni a személyiét! Tartalmilag pedig még hamisabb. Dehogyis van ő megbízva rektori feladatokkal. Már semmivel sincs, mindenről lemondatták, tessék csak megnézni a szabályzatot. Minden funkció Barnaby kezében összpontosul. Csak vele nem fogna kezet Schmitt Pál. Az oklevél szövegének lefényképezése tipikusan ballás gesztus. Imádja fényképezgetni a dokumentumait: átvilágítás, zsinati megbízás, de hát ez a teteje mindennek – egy igazi rektori megbízás, amit egy női kéz aranysujtásos díszmagyarban a kamera elé tol. Nemsokára elfoglalja Balla családi albumában a díszhelyet. Szinte halljuk a kísérőzenét, amint Balla odasúgja a kéznek: “Ezt is elértem. Húzd ki magad anyuci, a férjed REKTOR lett.”

A harmadik kép címe: A Patkány napja. Balla profilból olyan  patkányos. Belülnézetből még inkább. :)   Bölcskei atyaian fenyegető, amint foga között sziszegi: “Megkaptad, amit akartál, de most aztán vissza azzal a 70 millióval, mert Enikő megszorongatja a mogyoróidat. Barnaby és ZsoltCsaba még meg is tapossa.”

Balla, akinek Isten elé vitt tudatos döntése volt saját nyilatkozata szerint (Szűkülés vagy bővülés? www.reformatus.hu ), hogy nem akar rektor lenni, becsapta Istent.

De még inkább saját magát. Elhiszi magáról, hogy rektor. Legkésőbb holnap, majd ha Barnaby, CsabaZsolt vagy Enikő kiadja neki az ukázt a Rektoriban, felébred szegény…

Kategória: Balla Péter, Károli University of the Reformed Church | Címke:: , , ,

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to The Day of the Rat (A patkány napja)

  1. Pingback: Uncle Plagi and nephew Mészáros (Plagi bácsi és Mészáros MarciPista) « Jhnnsclvn's blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s