Balla’s alibi statement (Balla Péter alibi-igazolása a HÖK-nek)

Balla’s alibi statement (Balla Péter alibi-igazolása a HÖK-nek)

Szerző anonymanalyst @ augusztus 28, 2011

Az alábbi levelet Balla Péter írta Oláh Gergely akkori HÖK-elnöknek 2011. április 26-án, kvázi-igazolásként, 2 hónappal a 70 milliós sikkasztás feltárása után. A belső hírlevél arról szól, hogyan lehetne kifelé – az egyetem oktatói és hallgatói felé – kommunikálni az esetet. A levél egyértelműen még az előző, azaz a 2010. évi jelentésre, tehát még a bűncselekmény felfedezése előtti állapotra vonatkozik. Nem az van benne expressis verbis leszögezve, hogy a HÖK pénzügyi szabálytalanságot nem követett el, hanem csak az, hogy ilyent az ellenőrzés tavaly még nem tárt fel.

Mint tudjuk, a különösen nagy értékű sikkasztást először idén február végén fedezték fel, kimondottan a bölcsészkaron, mikor Sepsi Enikő csapata nagyjából képbe került a Duplaszabók által hátrahagyott Augiász istállóját illetően. A kifelé kommunikálandó közleményből az is kiderül, hogy a HÖK-szabályzat alapvető hiányosságokat tartalmazott, amelynek következtében a rendszer áttekinthetetlen, lényegében használhatatlan volt. A “katyvaszban” éppenséggel eltűnhettek tízmilliók. Hogy ez megtörtént-e vagy sem, az ebből a többféleképpen értelmezhető, éppen ezért semmitmindó alibi-közleményből nem derül ki. Ez egy tipikus Balla-levél, ami egy súlyos bűncselekmény elkenésére, a felelősség elmaszatolására szolgál.

Kategória: Balla Péter, Károli Egyetem BTK, Károli University of the Reformed Church, Kulcsár-Szabó Ágnes, Szabó András | Címke:: , , , , | Szerkesztés | 5 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s