Tough measures (Szigorú szankciók)

Tough measures (Szigorú szankciók)

Szerző jhnnsclvn @ június 24, 2011

Sajnálattal látom, hogy tegnap késő este az indulatok Mészáros doktori fokozata miatt magasra csaptak, és sok méltatlan, személyeskedő komment is megjelent. Munkatársaimat megkértem, hogy ezeket moderálják ki. Úrnapja miatt most egyfolytában szolgálatban voltam és még vagyok is, ráadásul külföldön, ezért nem tudtam intézkedni előbb az ügyben. Elnézést kérek az érintettektől. Kötelezettségeim egyelőre nem teszik lehetővé a szigorúbb ellenőrzést, ezért munkatársaimmal drasztikus lépésre szántuk magunkat: úgy döntöttünk, hogy a tegnapi durvaságok miatt a kommentelést rövid időre befagyasztjuk. Sorry. Mindennek kell, hogy következménye legyen, különben mi sem vagyunk jobbak azoknál, akiket bírálunk.

Több találgatás érkezett a „Zárt tárgyalás” témában, kértem munkatársaimat, hogy ezt a témát egyelőre jegeljék, amíg nincs megbízható információnk.

Főleg Mészáros-ügyben érkeztek további indulatos kirohanások, főleg emiatt döntöttünk, ahogy döntöttünk.

Mészáros fokozatát változatlanul törvénysértőnek tartjuk, hiszen a törvény egyértelmű: a fokozat visszavonása után 2 évig senki sem nyújthat be másutt dolgozatot ugyanabban a témában. Ez a törvényben és a szegedi szabályzatban is így van, az eljárásra való jelentkezés a törvény kijátszása volt Mészáros részéről, elfogadása pedig a törvény ignorálása a szegediek részéről. Szegedi Kolléga tájékozódott, és az alábbi beszámolót küldte.

 Áldott ünnepeket!

 Johannes

PS.: Úrnapi olvasmánynak utólag ajánlom Jánostól (Johannes): 6, 51-58

 

Szerző: Szegedi Kolléga

Klukovits úr, aki a Doktori Intézet titkára a Szegedi Tudományegyetemen, és nem jogász, hanem matematikus, megkérte a szegedi jogászkollégákat, találjanak egy kiskaput, hogy Mészárosnak odaadhassák a fokozatot. Egyrészt az irodalomtudományi doktori iskola, különösen Fried István alprogramvezető helyezte őt nyomás alá, másrészt Pál József rektorhelyettes, aki hatalmi pozícióból utasította őt. Azokat a híreszteléseket, hogy személyes vesztegetés is lenne a dologban, egyelőre nem tudtuk bizonyítani, az ilyesmi nehezen bizonyítható, hiszen sem Klukovits kolléga, sem Mészáros nem fogja nagydobra verni. Két dolog bizonyos: 1. Klukovits Lajos titkolni sem bírja, mennyire érdekelt a fokozat kiadásában. 2. Klukovits ennek érdekében többször is meghamisította a www.doktori.hu adatbázisát.

A szegedi jogászok azt bírták kitalálni, legalábbis Klukovits ezt állítja, hogy tegyenek úgy, mintha a MAB meg nem történtté tette volna ezt a védést, és Mészáros elsőként itt nyújtotta volna be nem megismételt, hanem új eljárásra a disszertációt. Az általam nagyon tisztelt Jakab Éváról és Nagy Ferencről ezt a hülyeséget el sem tudom képzelni. Szerintem ez csak Klukovits kolléga igen elfogult és nem igazán szakszerű „jogértelmezése”. Elfogulatlan, azaz nem egyetemi jogászok szerint ez úgy ostobaság, ahogy van. A MAB a fokozatot vonatta vissza, nem az eljárást, mert azt nem lehet visszavonatni. Mészáros fokozatszerző eljárásra a Károlin kétségkívül jelentkezett, azt ott – formálisan – elbírálták, házi vitát, éles védést megtartották, a fokozatot a különböző grémiumok – disszertáció hiányában – újból és újból megerősítették, hiába kért az IDI vezetője újból és újból felülvizsgálatot. Tehát az eljárás lefolytatásához a Károlin nem férhet kétség. Az eredmény az, amit visszavontak, nem pedig az eljárás. Akárcsak a bukásoknál. Különben minden bukott mondhatná: az eljárást megsemmisítették.

Szerintünk Mészáros védésével kapcsolatban az alábbi törvénytelenségek fordultak elő:

  1. A fokozat visszavonása 2009 szeptemberében történt, Mészáros a törvény értelmében legkorábban csak idén szeptemberben jelentkezhetne először fokozatszerzési eljárásra. Ő ezt 4 hónapon belül megtette.
  2. A disszertáció témavezetése lopott. Egyetlen valamirevaló fejezetét, amit a szegediek akceptáltak, ami 20. századi magyar irodalmi intézmény, még Hima Gabriella témavezetésével írta, aki 2006-ban meg is jelentette, sőt, úgy tudjuk, idegen nyelven is elhelyezte külföldön még ugyanebben az évben. Ennek a fejezetnek kétségkívül ő a témavezetője. Az ehhez képest motiválatlan bevezetőt, ami német anyagok összeollózása, Hansági témavezetésével fűzte hozzá 2009-ben ill. 2010-ben. Ehhez képest a Doktori Tanács honlapján más témavezetők is felbukkantak, akik semmilyen érdemi munkát nem végeztek: Szabó András, aki 2 héttel a károlis éles védés előtt lett „témavezető” ill. Fried István, aki a szegedi nekifutásnál 10 hónapon keresztül szintén témavezető volt. Hansági Ágnes már a szegedi védés után két nappal került fel témavezetőként az adatbázisba, utólagos témavezetőként, megdöntve ezzel Szabó András 2 hetes rekordját. Ez számos fiktív témavezető létét implikálja, ami több mint szabálytalan: más munkájának eltulajdonítása, azaz LOPÁS.
  3. Mészáros maga is megváltoztatta identitását: 2010 novemberétől 2011 januárjáig Mártonból Istvánra keresztelkedett át, majd januárban ismét visszaMártonra.
  4. És akkor még ott van néhány lezáratlan bűnügy. Pl. Mészáros magánokirathamisítása. Mészáros 2009 március 9-én arról nyilatkozott, hogy új témából új témavezetővel kíván értekezni. Ugyanezen a napon, 2009 március 9-én arról is nyilatkozik, hogy léeadta a disszertációját. A kettő közül az egyik nyilatkozat szükségszerűen hamis, de leht, hogy mindkettő. A szöveget Mészáros állítólag még a védés után is írta, így se lett kész. Ld.: http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/
  5. A www.doktori.hu oldalra a védés után pár nappal feltöltött dolgozat fele volt a kre szabályzatában előírt minimumnak. Ez csalásMészáros részéről, a disszertációt ennek ellenére védésre bocsátó témavezetők (Hansági, Szabó) részéről, az opponensek (Petrőczi, Bednanics) részéről, a bizottság elnöke (Eisemann) részéről és a bizottság további tagjai (Hermann, Simon, Török) részéről.
  6. Mészáros valótlanul nyilatkozik, hogy eredeti témavezetőjétől semmilyen segítséget nem kapott: magyar és angol nyelvű közös publikációk dokumentálják az ellenkezőjét.

Amíg a bűnügyek nincsenek lezárva, és a felelősök nincsenek felelősségre vonva, etikátlan volt mind az eljárásra jelentkezés, mind annak fogadása, azon túl, hogy ez egyértelműen kormányhatározatba, azaz törvénybe is ütközött.

Mindezekre tekintettel, ha Szeged kiadja a fokozatot Mészárosnak, az sértő, megalázó és szégyenletes minden szegedi oktatónak.

Ezért:

1. A lementett adatokkal alátámasztott új feljelentést – most már nemcsak csalásról és magánokirathamisításról, hanem közokirathamisításról (hiszen ezt az oklevelet hivatalos személy írta alá) – megküldjük a rendőrségnek.

2. Továbbá. Egy rövid összefoglalót az ügyről lefordítunk angolra, és szétküldjük minden olyan egyetemre, amellyel a Szegedi Tudományegyetemnek kapcsolata van; feltesszük külföldi internetes fórumokra ill. Johannes idegen nyelvű blogjaira. Megküldjük releváns lapoknak, főleg azoknak, amelyek a Guttenberg-üggyel foglalkoznak. Erre a célra az ügy német nyelvű összefoglalóját is elkészítjük.

Néhány ajánlott bejegyzés (kövérrel szedve az alaposan dokumentáltakat):

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/03/03/public-enqueiry-5-hushing-up-the-crime-nyilvanos-nyomozas-5-a-meszaros-fele-bunugy-eltussolasa/

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/11/24/by-hook-or-by-crook-a-csalot-mindenaron/

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/11/21/travelling-circus-vandorcirkusz-a-tudomany/

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/11/16/the-second-ploy-by-mihaly-balazs-balazs-mihaly-masodik-dobasa/

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/27/marton-or-istvan-de-meszaros-marton-vagy-istvan-de-meszaros/

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/11/three-phd-defensions-by-meszaros-harom-meszaros-vedes/

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/09/business-secret-uzleti-titok/  (Ezt ki ne hagyd: Balla Péter nagybácsi levele Mészáros MarciPista érdekében és az én eltiprásomra! J ) 

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/01/15/evidence-for-forgery-6/ (Ezt se: ilyet még nem láttál! J )

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2010/12/08/brutal-cheating-by-hansagi-and-meszaros-in-szeged-hansagi-es-meszaros-brutalis-csalasa-szegeden/

http://jhnnsclvn.wordpress.com/2011/01/19/graduation-at-the-szeged-university-doktori-avatas-szegeden/

Kategória: Károli University of the Reformed Church, Szeged University | Címke:: , , , , , , , , , | Szerkesztés | 4 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem, Szegedi Egyetem botránya and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s