Astonishing news about the suit (Szenzációs hír a munkaügyi perről)

Astonishing news about the suit (Szenzációs hír a munkaügyi perről)

Szerző anonymanalyst @ július 7, 2011

A Mészáros-ügyet természetesen nem adjuk fel. Ha ezt az oklevelet Szegeden kiadták, mindent meg fogunk tenni a fokozat visszavonatása és a felelősök megbüntetése érdekében. Most azonban arról a szenzációs hírről szeretnénk beszámolni, amit egészen frissen kaptunk a júniusi Királyfürdő utcai tárgyalásról.

Szerző: Bloggerjogász

Hogy mi zajlott június 22-én a Királyfürdő utcai munkaügyi tárgyaláson, azt nem tudjuk pontosan. Annyit tudunk, hogy a zárt tárgyalás elrendelése után dr. Takács János László ügyvéd és Balla Péter “lelkész” maradt csak a tárgyalóteremben munkáltatói oldalon H. G. professzor felperessel és ügyvédjével szemben – persze a bíróságon kívül.

Egészen friss hír azonban, hogy a Károli ügyvédet keres ehhez a munkaügyi perhez. Dr. Takács János László bedobta a törülközőt. Ez azért rendkívüli esemény, mert 1998 óta, amióta dr. Takács a Károli alkalmazásában áll, ilyet még soha nem tett. Minden alkalommal ő képviselte a Károlit a munkaügyi perekben a kirúgott munkavállalókkal szemben, még dr. Tenke Sándor professzor és volt rektor ellen is, aki őt a Károlira hozta.

Azt nem tudjuk, mi rejlik dr. Takács János László döntése mögött. Még azt sem tudjuk, nem kamu-e az egész. Lehet, hogy nem is igazán adja át az ügyet, hanem a háttérből továbbra is ő irányítja a Károli képviseletét. Lehet, hogy csak a tárgyalásokon nem ő jelenik meg, hanem valakit odaküld maga helyett, de a beadványokat ő fogalmazza, és ő készíti fel a tárgyalásra a helyettesét.  Egyelőre csak annyi tudunk, hogy Kovács Barnabás és az egész ÁJK lázasan keres valakit, aki dr. Takács helyébe lép.

Dr. Takács János László visszalépésének okait találgatva, több elképzelés is felmerült:

  1. Talán dr. Takács János László mégsem annyira gátlástalan, mint Balla Péter és társai, és ezt az ügyet még az ő gyomra sem veszi be. Annak alapján, amit az eddigi pereiről tudunk, ez a lehetőség majdnem valószínűtlen. De talán félreismertük dr. Takácsot.
  2. A professzor asszonnyal szembeni, ráadásul keresőképtelenség alatt közölt felmondás olyannyira jogellenes, hogy dr. Takács ezzel nem akarja ügyvédi hírét kockáztatni.
  3. A hírek szerint Balla Péter illegális módszereket alkalmazott, hogy ürügyet kreáljon a kirúgáshoz. Titkos lehallgatások, hallgatók kémkedésre és hamis tanúzásra való kényszerítése, Szabó András és Hansági Ágnes rágalmai veszélyeztethetik dr. Takács ügyvédi praxisát.
  4. De azt is mondják, hogy Dr. Takács állítólag attól tojt be, hogy a közönség soraiban felismerte azt a volt károlis oktatót, aki 10 évvel korábban vele szemben mindhárom fokon megnyerte a pert. Miután az illető keményen dr. Takács szeme közé nézett, annak elment a kedve a Károli képviseletétől. :)

Bármelyik esetről legyen is szó a 4 közül, ha dr. Takács tényleg kiszállt a perből, akkor a róla szóló sorozatot nem folytatjuk többé. De ha ez csak kamu, és a háttérből továbbra is ő irányítja a Károli védekezését, akkor a birtokunkban lévő dokumentumokat  (Takács-beadványokat, jegyzőkönyveket, ítéleteket) ezen a blogon közreadjuk.

Szinte biztosak vagyunk abban, hogy a pervezetés módjából egyértelműen ki fog derülni: dr. Takács áll-e a háttérben vagy sem, kamuflázs-e a kiszállás vagy komoly. És ennek megfelelően folytatjuk vagy nem folytatjuk dr. Takács bemutatását.

Kategória: Balla Péter, Károli University of the Reformed Church | Címke:: , , | Szerkesztés | 34 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s