“We always win” (“Mi mindig nyerünk”)”

“We always win” (“Mi mindig nyerünk”)”

Szerző jhnnsclvn @ június 21, 2011

Ez a poszt a dr. Takács-sorozat 3. része. Akit érdekel dr. Takács fotója, kattintson az előző 2 részre (The Divorce Lawyer. Dr. Takács János László válóperes ügyvéd 1-2.) Nekünk nem tetszik annyira, hogy harmadszor is feltegyük. :)

Az ötödik beszámoló dr. Takácsot a háttérmunka specialistájaként mutatja be. Ha sem a törvények, sem a bíróság nem az ő pártján áll, akkor jön az ellenfél ügyvédjének megkörnyékezése: befenyegetése vagy vesztegetése; trükkök arra, hogy lehet jogon kívüli eszközökkel megfordítani egy korrekt és jogszerű döntést:

az én történetem röviden: 200.. x hó… .x.-én jogellenesen szüntették meg a munkaviszonyomat: miszerint vezetői megbízásom 200.. x hó.. x.ig szólt…ezáltal kötelesek lettek volna kifizetni egy évi munkabért + a vezetői pótlékot 1,5 évre vonatkozóan. stb. stb.—hosszú lenne leírni, hogy hogyan is történtek az események…..

a lényeg: az első fokú bíróság elfogadta és megállapította, hogy valóban jogellenesen szüntették meg a munkaviszonyomat; a másodfokú bíróság viszont elutasította, két havi vezetői pótlék kifizetését hagyta jóvá, s nekem közel 500 eFt perköltséget kellett fizetnem, a Legfelsőbb bíróság jóváhagyta a másodfok ítéletét, s itt is én fizettem…..

—-a tapasztalatom a következő: mikor elkezdődött az ügyem, kerestem ügyvédet, s nagyon nehezen találtam. ismerősi körben is többekkel beszéltem, de mikor meghallották, hogy egyház áll a másik oldalon, ettől kezdve visszautasítást kaptam, tehát sajnos az életben még létezik ez, hogy az EGYHÁZ nagy úr a világban…..

ezt követően bátyám révén találtam egy ügyvédet, aki azt mondta, őt nem érdekli ki áll a másik oldalon, őt az ügy érdekli, és ha lát benne fantáziát, illetve hogy érdemes harcolni akkor elvállalja…s így történt elvállalta, tényleg profi az illető….az egyetem természetesen Takács János ügyvéd úr képviselte….

az elsőfoknál a tárgyalás után a bírónő javasolta a megegyezést, de Takács ügyvéd úr kijelentette, hogy “ők MINDIG nyernek” —ez a kijelentés számomra furcsán hangzott, hiszen az ítéletben konkrétan leírta a bíróság, hogy miben járt el az egyetem jogellenesen, természetesen törvényekkel alátámasztva, sőt az egyetem is elismerte, hogy pl. a vezetői pótlékot ki kellett volna fizetniük 1,5 évre…no ezek után mivel az egyetem megfellebbezte, következett a másodfok…ekkor ismét előjött ez a kijelentés: “ők mindig nyernek”, miszerint nem hittem el, amit hallottam a tárgyaláson…tudni kell hozzá, hogy a vezető bírót az én ügyvédem 40 éve ismerte, és még ilyet ő se tapasztalt, hiszen volt közös ügyük számtalanszor…az én ügyvédemet nem engedték szóhoz jutni, hihetetlen volt, úgy éreztem én is és ügyvédem is, hogy azért állítják le, mert már minden el van rendezve… 1 órás szünet után behívtak bennünket, és felolvasták az ítéletet, hogy az elsőfokot elutasítják….néztünk egymásra hiszen ez érthetetlen….igen itt jött képbe, az hogy egyház, és az egyház mindent el tud intézni…..ez után a legfelsőbb bíróság tárgyalási időpontról nem is tudtam, nem értesítettek, nekem az az érzésem, hogy az én ügyvédemet befenyítették, megfenyegették, hiszen ez a hozzáállás a károlin nem idegen….volt már rá példa….mindezt azért gondolom, mikor megtudtam, hogy az ügyemben meg volt a tárgyalás, és ítéletet is hozott a legfelsőbb, nyilván elmentem az ügyvédhez, s kérdőre vontam…összevissza beszélt, zavarban volt….stb. olyan nyilvánvaló volt, hogy valami történt, mivel két éven keresztül tőle nem ezt tapasztaltam…

A hatodik beszámoló szerint dr. Takács primitív, még a józan paraszti ész is hiányzik belőle:

„… arra kell figyelni, hogy Takács ügyvéd úr, és helyettese folyamatosan kiforgatja a tényeket….én tanúként voltam kihallgatva a kolléganőm ügyében, és velem is, mint tanúval szórakozott, de én alapból egy határozott egyéniség vagyok, és nem hagytam magam….egy kicsit logikátlan az ügyvéd úr, tehát a hirtelen, váratlan kérdésekre nem tud válaszolni, azt mondja, hogy következő alkalomra utánanéz….de alapdolgok esetében, amihez csak a “józan paraszt ész” kell…. no, ennyi jutott most eszembe, de ha hétvégén ráér, szívesen mondok többet is telefonon…”

Kategória: Károli University of the Reformed Church | Címke:: , | Szerkesztés | 13 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s