Breaking News (Balla versus Barna)

Breaking News (Balla versus Barna)

Szerző jhnnsclvn @ május 26, 2011

Most kaptuk Zsinati Illetékestől a hírt:

Isten megszólította Balla Pétert, és most ellentétes parancsot adott neki, mint fél évvel ezelőtt, amikor a református portálon úgy nyilatkozott, hogy nem akar rektor lenni, ez Isten elé vitt tudatos döntés a részéről. Ő teológus, tudományos munkát akar végezni, és ebben akadályozná a rektorság: http://www.evangelikus.hu/okumene/karoli-egyetem-szukules-vagy-bovules. A Ravasz László baráti kör honlapján hallható hangfelvételen is úgy nyilatkozott Balla, hogy csak rövid időre vállalta el a rektorságot, nincs szándéka pályázni. Idén azonban Balla új sugallatot kapott, mert mindenkinek azt nyilatkozta, hogy akar rektor lenni. Ezért kiíratta magának a pályázatot, és meg is pályázta.

Bölcskei Gusztáv roppant elégedett lehet azzal, amit Balla Péter művelt két év alatt az egyetemmel, mert máris megerősítette Balla Péter rektorságát. Schmidt aláírása már csak formaság.

Balla ugyanakkor érzi, hogy az egyetemi közvélemény nem ennyire elégedett vele. De ennek javításán is dolgozik. Balla eddig kétfelé fogadkozott: Bölcskeinek szentül megígérte, hogy továbbra is a Kovácsok kapcarongya lesz, minden utasításukat végrehajtja; másokat viszont ennek épp az ellenkezőjével hitegetett, ti. azzal, hogyha ő lesz a rektor, akkor, majd megmutatja Kovács Barnabynak, hogy ki az úr a háznál. Annak a Kovács Barnabynak, akihez alázatos hangú, meghunyászkodó leveleket ír, és akit behízelgő módon “Barná”-nak szólítgat.

Indul az új “Patkány-derby” (egy Petrőczi-vers címéből kölcsönözve az elnevezést): Balla versus Barna, Barna versus Balla!

Lehet fogadni arra, van-e vér Balla Péter pucájában. :)

A szerkesztőség szavazata: NINCS. :)

(Úgy tudjuk, hogy a püspök is Barnabyra tett.)

Kategória: Balla Péter, HungarianCalvinistChurch, Károli University of the Reformed Church | Címke:: , , | 19 Hozzászólások »

Advertisements

About karoligaspar

Doctor of Law, Protestant
This entry was posted in Károli Gáspár Református Egyetem, Magyar Református Egyház and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s